FAQ

 1. Waarom zijn er prijsverschillen voor nieuwe auto's binnen de EU?
 2. Hoe is het met de fabrieksgarantie?
 3. Wat is de herkomst van de aangeboden auto's?
 4. Hoeveel kunt u bij een nieuwe auto besparen?
 5. Hoe is het met de kwaliteit van de EU nieuwe auto's?
 6. Geeft het moeilijkheden bij de registratie van een EU nieuwe auto?
 7. Wanneer moet de auto betaald worden?
 8. Goed om te weten:

 1. Waarom zijn er prijsverschillen voor nieuwe auto's binnen de EU?

  Belastingen zijn de hoofdoorzaak.

  In sommige Europese landen gelden voor de aanschaf van een nieuwe auto aanzienlijk hogere belastingen (BTW, BPM, verbruiksbelasting, luxe belasting).

  Daar de fabrikanten ondanks deze belastingen de nieuwe auto's enigermate voor acceptabele prijzen moeten aanbieden, is de netto verkoopprijs aanzienlijk lager dan in Duitsland en Nederland.

  EU importeurs maken gebruik van deze verschillende belastingen tarieven.

  Als een nieuwe auto uit een ander EU land geïmporteerd wordt, hoeven deze buitenlandse belastingen niet betaald te worden en wordt in Duitsland de BTW en in Nederland de BTW en BPM aan de netto prijs toegevoegd.

   

  Verschil in koopkracht binnen de verschillende EU landen

  Daar er binnen de EU duidelijk verschil is in gemiddeld besteedbaar inkomen, passen de fabrikanten hun prijzen hier op aan. In Duitsland en Holland liggen de gemiddelde inkomens duidelijk hoger dan in andere EU landen. Met name de Duitse fabrikanten proberen niet alleen door de technologische voorsprong maar ook door een attractieve prijsstelling hun marktaandeel te verhogen.

  Extra kortingen door groot volume inkoop

  Daar wij als EU importeur een veelvoud aan nieuwe auto's inkopen, kunnen wij van onze leveranciers zeer goede condities bedingen, die ten gunste van onze klanten komen. Daardoor worden de prijsverschillen nog groter gemaakt. Een aankoop door een privé persoon in een ander EU land geeft in de meeste gevallen geen extra voordeel ten opzichte van onze prijsstelling, daar er nooit een vergelijkbare extra korting kan worden verkregen.


 2. Hoe is het met de fabrieksgarantie?

  Alle nieuwe auto's worden door ons met de originele fabrieksgarantie geleverd (afgestempeld garantie / service bewijs). Daarmee heeft u fabrieksgarantie bij iedere officiële merkdealer. Deze garantie bij nieuwe auto's uit de EU blijft in ieder geval behouden. Aanvullend kunt u bij ons een aanvullende garantie afsluiten. Daarmee kiest u ook na de fabrieksgarantie voor extra zekerheid.


 3. Wat is de herkomst van de aangeboden auto's?

  Alle door ons aangeboden automobielen komen uit de Europese Unie (niet van derde landen) en worden met een COC (Certificate of Conformity) document geleverd. Garantie en service condities zijn bij alle auto's conform de geldende standaard als in Duitsland en Nederland.


 4. Hoeveel kunt u bij een nieuwe auto besparen?

  Bij de aanschaf van een nieuwe auto kunt u, afhankelijk van merk en model, tot wel 40% op de advies verkoopprijs van de fabrikant besparen.


 5. Hoe is het met de kwaliteit van de EU nieuwe auto's?

  Wij wijzen er op dat de uitvoering van de auto's in ieder Europees land verschillen kunnen (het betreft hier bijna altijd verschillen in comfort uitvoeringen). De kwaliteit van onze auto's is altijd hetzelfde, daar deze auto's van dezelfde productielijn komen als de auto's voor de Duitse en Nederlandse markt. U moet in ieder geval met het in Nederlands beschikbare model vergelijken. Veelal zijn de in Europa verkrijgbare auto's beter uitgerust dan in Nederland.


 6. Geeft het moeilijkheden bij de registratie van een EU nieuwe auto?

  Nee. Wij leveren iedere nieuwe auto, rijklaar inclusief COC document met Nederlands kenteken en kentekenplaat aan u af. De APK keuring volgt na drie jaar (diesel) of vier jaar (benzine).


 7. Wanneer moet de auto betaald worden?

  De betaling moet bij aflevering op onze rekening staan.


 8. Goed om te weten:

  Wij willen u graag op enige belangrijke punten wijzen die eigenlijk voor iedere correct werkende EU importeur van toepassing moeten zijn:

  Alle auto's die wij aanbieden zijn nieuwe auto's, inclusief COC document en inclusief transport. De nieuwe auto's worden met een transportonderneming bij ons afgeleverd. Wij kopen alleen bij serieuze en competente merkdealers in Europa in. Belangrijk is het voor ons dat de bestelde auto's geleverd worden binnen de door de leverancier genoemde levertijden.